De behandeling

Hoelang duurt de VLOW®-behandeling?

De behandeling duurt 75-90 minuten. De eerste keer wordt de behandeling voorafgegaan door een intakegesprek. Bij het maken van de afspraak krijg je een vragenlijst toegestuurd. Deze nemen we tijdens het intakegesprek samen door. Vervolgens start ik de behandeling, waarbij ik eerst je borsten zal onderzoeken en ze daarna op een zachte manier behandel. 

Is de behandeling pijnlijk?

Wanneer je borsten volledig gezond zijn, is de behandeling pijnloos. Zijn er ontstekingen en veel afvalstoffen aanwezig, dan kan de behandeling gevoeliger zijn. Ik stem de behandeling voortdurend met je af, zodat je zo min mogelijk pijn ervaart.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de conditie van je borsten. Voor de meeste vrouwen zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende. Tussen de behandelingen zit een periode van 3 tot 4 weken. Na een behandelreeks waarbij de klachten tot een minimum zijn gereduceerd, adviseer ik om 1 à 2 keer per jaar je borsten voor onderhoud te laten behandelen.

Zitten er risico's aan de behandeling?

De behandelingen zijn veilig als je je aan de volgende spelregels houdt: wanneer je een knobbeltje voelt of er onverwachte veranderingen in de borsten optreden, ga dan altijd naar de huisarts. Mocht ik tijdens de behandeling iets tegenkomen wat ik niet vertrouw, dan zal ik je altijd adviseren naar de huisarts te gaan.

Wat zijn de nawerkingen

Zaten er ontstekingen en afvalstoffen, dan heb je kans op meer nawerkingen. Je borsten kunnen tijdelijk wat beurs aanvoelen. Tevens kan je last hebben van vermoeidheid, meer transpiratie, hoofdpijn en duizeligheid. Dit betekent dat het lichaam bezig is te reinigen en te herstellen. Ik raad je aan om de rest van de dag rustig aan te doen en extra water te drinken.  

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep