Ayurvedische Massages

 

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een eeuwenoude levenswijsheid uit India en is gericht op een gezond en lang leven. De kennis van de Ayurveda is gebaseerd op de vijf natuurelementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. Deze vormen samen de drie dosha’s: Vata, Pitta en Kapha.

De Ayurvedische levensstijl is erop gericht de elementen in evenwicht te brengen en te houden. Dit kan door middel van voeding, kruiden, leefstijl, yoga, ademhaling, meditatie en massages. Een Ayurvedische massage zorgt voor een lichamelijk, geestelijk en emotioneel evenwicht. Het gebruik van de juiste kruidenolie en de specifieke wijze van masseren ondersteunen dit proces.

Abhyanga lichaamsmassage

De bekendste en traditionele oliemassage van het hele lichaam is de Abhyanga-massage. Kenmerkend is het gebruik van warme kruidenolie, welke bijdraagt aan de balans tussen Vata, Pitta en Kapha. De lange en rustige strijkingen zijn als een vloeiende dans over het lichaam, waardoor het zenuwstelsel tot rust komt. De Abhyanga-massage werkt sterk reinigend en is zeer geschikt om Vata (beweging) tot rust te brengen. Goed voor de Westerse mens die geregeld te maken heeft met drukte, gehaastheid en stress.

In verband met het gebruik van veel olie tijdens de massage raad ik je aan om oude/donkere kleding aan te trekken of mee te nemen. Een sjaal of muts voor de terugreis kan prettig zijn, omdat je hoofd ook met olie wordt gemasseerd. 

 

 

Bon Balans Massagetherapie  | Oetewaal 12A  |  2151 SL  |  Nieuw Vennep